10 maart 2022 – De 6 grootste pijnpunten in Stichtse Vecht voor de verkiezingen

Deze staan vermeld in een artikel in het AD / Gelderlander vandaag.

https://www.gelderlander.nl/utrecht/dit-zijn-de-6-grootste-pijnpunten-in-stichtse-vecht-voor-de-verkiezingen~a5af3efa/

Pijnpunt 2. Sportvelden

Kent u de mop van de sportvelden die opgeknapt zouden worden? De afgelopen vier jaar gebeurde er weinig tot niets aan achterstallig onderhoud. Veel gepraat, nog meer vergaderingen, maar geen vooruitgang: de gemeente ligt nog steeds in de clinch met de voetbalclubs. 

De crux zit ’m in een veranderende financiering. De gemeente wil dat de clubs voortaan verantwoordelijk zijn voor het onderhoud én twee derde van de kosten van vervanging van een veld ophoesten. Bij kunstgrasvelden kan de rekening oplopen tot honderdduizenden euro’s. Clubs – vooral in de kleine dorpen – zeggen dat ze die kosten onmogelijk te kunnen opbrengen.

Wethouder Hetty Veneklaas (CDA) houdt er desondanks stug aan vast en zegt dat ze handelt volgens de afspraken die de gemeenteraad eerder zelf heeft gemaakt. Een patstelling dus, want de raad weet niet wat ze er mee aan moet. Na een tumultueuze vergadering werd het onderwerp opnieuw uitgesteld. 

Een onafhankelijke bemiddelaar moet nu met een voorstel komen. Intussen blijft onderhoudsgeld voor de velden op de plank liggen, omdat het gekoppeld is aan de nieuwe financiering.